Werkend leren

Betaalde BBL opleiding
Heb jij altijd al willen werken in de Kinderopvang maar beschik je nog niet over een diploma waarmee je aan de slag kunt? KleintjeZuid biedt je de kans om gratis de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) te volgen. Je kan binnen 1 jaar je diploma tot pedagogisch medewerker behalen terwijl je op een van onze locaties werkt. Hoe mooi is dat, je ontwikkelen en daarnaast een salaris verdienen!

Hoe ziet je week eruit als BBL student?
Als BBL student combineer je het werken op een van onze vestigingen in Amsterdam, met leren. Je werkt 3-4 dagen op de groep, waar je de praktische werkzaamheden leert kennen. Daarnaast krijg je een dag per week theorieles op school.

Opleidingsduur
De BBL opleiding is binnen 1 jaar af te ronden, dit is afhankelijk van je eigen inzet en toewijding. Het is een zelfstandige studie waarbij je voor de praktijk uiteraard de nodige begeleiding krijgt.

Vereisten van de opleiding
KleintjeZuid werkt samen met Variva en biedt de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 of gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 aan in de regio Amsterdam.

Om met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 te starten heb je minimaal een mbo-niveau 3 diploma, havo diploma of vergelijkbaar diploma reeds behaald.

Als je de opleiding op niveau 3 wilt gaan doen dan heb je mbo-niveau 2 diploma, vmbo-t diploma, mavo diploma of vergelijkbaar diploma nodig.

Ook als je nog geen passende vooropleiding hebt gedaan, kan je solliciteren. Als er een match is tussen jou en KleintjeZuid, bepaalt onze opleider Variva via een intake of je met de opleiding mag starten.

Opleidingskosten
KleintjeZuid betaald de BBL-opleiding volledig voor je, inclusief studieboeken.

Daarvoor vragen we van jou terug om in een periode van 1 tot maximaal 2 jaar de opleiding af te ronden en daarna 2 jaar werkzaam te blijven bij KleintjeZuid. Na het behalen van jouw diploma, bieden wij je direct een vast contract aan.

Salaris
Je krijgt een salaris conform de CAO kinderopvang die valt in schaal 5: €2.420- – €3.243,- bruto op basis van 36 uur. Als je je diploma hebt behaald blijf je werken op een van onze vestigingen en word je ingeschaald conform CAO in schaal 6 (€ 2.669 – € 3.489,- bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering.

Begeleiding op de werkvloer
Bij KleintjeZuid hebben wij op onze kinderdagverblijf locaties BBL-praktijkbegeleiders in functie. Zij ondersteunen je bij het doen van je schoolopdrachten en bieden begeleiding op de werkvloer. Ook onderhouden zij het conact met de begeleiders vanuit de opleider. Op onze naschoolse opvanglocaties worden deze werkzaamheden door de meewerkend vestigingsmanager uitgevoerd. Er is dus alle ruimte voor begeleiding op de werkvloer, want jouw professionele ontwikkeling is belangrijk voor ons.

Bericht delen

Solliciteren bij KleintjeZuid

Wat leuk! We nemen binnenkort contact met je op. 

upload hier je CV

upload hier je motivatie